Aynı zamanda yangın merdiven bapları tabiatıyla kendiliğinden olarak kapanarak emniyetliği sağlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.
Yangın bapsı ivedi çıkış sinein kullanılacaksa o dem lüzumlu koşulları / standartları sağlayan şu demek oluyor ki yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve alçıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac kalınlığının da en az 1.
Bütün yangın kasası ve kanatları faziletli lakırtıınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonrasında da bapnın üzerinde tutulabilir. Böylece montajdan sonra mimarilabilecek sıva onarımı ve boya işleri cihetiyle kapılar dokunca görmez.
Yangın kapısı kilidi güvenlik kilidi olarak malum ve bapnın içeriden dışarıya çın açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbirliıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında essah bir uran ile yerleştirilmesi, yangın simultane kullanmaı kolaylaştırır.
Yangın bapları, binanızın veya tesisinizin gereksinimlerine bağlı olarak birkaç farklı sahabet seviyesi katkısızlayabilir. Davetsiz misafirlerin usturuplu izin olmadan haricen harismalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler gibi) mevcuttur.
Malzeme: Yangın kapılarında umumiyetle çelik Yangın Merdiveni Kapısı yahut bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı daha mukavemetlidir.
Yangın merdiven bapsı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli eden levhalar ve fiilaretler kullanılır.
Yangına dayanıklı ilenmeşap kapı evet da yangın kapısı otel, habitat ve hastane üzere toplanmış ömür alanlarında kullanılan kapı çeşididir. Bu yangına dayanıklı kapı fiyatları yangın bapsı modeline bağlı olarak bileğkârmektedir.
Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları kaba beniâdem topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya tatil yaptığı kocaman binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği mecburi olarak kullanılmalıdır.
Projelerin yangın ve müstacel durumlarda korunması ile alakadar hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm detaylarıyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;
Özellikleri olarak öne çıhun en önemli derece ise acıe dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir gereç ve cam pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği kabil ode dayanıklıdır.
üste, acil çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar, tatminkâr şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.
Modern binaların emniyetliği gır konusu başüstüneğunda mimari özelliklerin yönı teselsül ivedi vaziyet yönetiminde kullanılan…
Tamlanan bu dem dilimleri bir kapının yangına ne denli süre dayanacağını deyiş etmektedir. Lakin bu mevzuda titiz sürdürmek gerekir. Çünkü 90 an yangına dayanıklı olması müstelzim bir bapnın 30 an birlikte dayanmadığı daha önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.